top of page

Slik finner du din personlige interiørstil

Oppdatert: 12. mai

Når du skal finne din personlige interiørstil, er det lurt å starte med å se de store linjene ved å avgjøre om stilen din er moderne eller klassisk. Innenfor kategoriene moderne og klassisk interiørstil er det uendelige muligheter, men ved å ha en noenlunde formening om hvilken retning du liker best vil det bli lettere å finne stilen din. De fleste liker en kombinasjon av begge stiler, men ved å ha tenkt gjennom dette på forhånd, staker man ut sin hovedretning – moderne eller klassisk.


Moderne interiørstiler gjenkjennes ved at det er rene linjer og overflater, minimalistisk og ikke så mye nips. Det er også ofte en nøytral fargepalett som brukes, som hvitt, grått, beige og svart. Stilen har fokus på lys og luftighet, med store vinduer og lyse, lettere farger. Møbler er ofte tilpasset rommet, enten det er en enkel sofa eller en mer kompleks stol. Det er også ofte brukt metall, tre og stein for å oppnå et moderne uttrykk. Moderne stiler kan også inkludere moderne kunst eller andre kunstformer som er ment å skape et stilig utseende.
Klassiske interiørstiler gjenkjennes med flere detaljer, tekstiler med mønstre, tyngre møbler, bygningsdetaljer og dekor. I klassisk stil vil du finne blomstrete mønstre og fargerike tekstiler som brodert bomull og silke, samt andre stoffer. Tyngre møbler med karakteristiske detaljer, for eksempel buede ben, kurvede former og ornamenter, er vanlige i klassiske interiørstiler. Detaljert dekorasjon som speil, skulpturer, malerier, kroner og andre kunstverk, er ofte plassert rundt for å forsterke den klassiske stilen.
Du kan kombinere moderne og klassisk stil. Om du velger å kombinere moderne og klassisk stil, vil det være en god idé å innrede med 80% i den ene stilretningen og 20% i den andre stilretningen. Ved å dele opp innredningen på denne måten, vil du få et balansert interiør med hovedvekt på den stilen som tiltaler deg mest.


En annen måte å finne din personlige interiørstil på, er å kartlegge hvilke farger, materialer og møbler du liker. Dette er gode stikkord for å finne din stil. Du kan også se på hvordan andre har innredet sine hjem for å få noen ideer. Det finnes uendelig med muligheter for å skape et personlig uttrykk. Det viktigste er å finne ut hva som gjør deg glad og hva som får deg til å føle deg komfortabel. Når du har bestemt deg for hvilken stil du ønsker, kan du starte med å finne hovedmøblene og deretter fylle opp med detaljer og dekor som setter ditt preg på innredningen.


Er du fortsatt i tvil om hvordan du finner din personlige stil? Jeg hjelper deg gjerne med det. Book interiør veiledning med meg nå.158 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page