top of page

5 grunner til å lage moodboard

Har du noen gang lurt på hvorfor man lager et moodboard når man jobber med interiørdesign? Her er 5 grunner til hvorfor jeg alltid starter interiørdesignprosjekter med å lage et moodboard.1. Skape et gjennomført og gjennomtenkt design

Ved å bruke moodboardet i designprosessen er det lettere å skape et gjennomført og gjennomtenkt design. Moodboardet er et godt verktøy som jeg bruker gjennom hele designprosessen.


2. Starte opp en kreativ prosess

Når jeg starter opp med å finne stil, stemning, farger og materialer til designet, starter jeg opp en kreativ prosess som trekker meg dypere inn i prosjektet. Mens jeg lager moodboardet får jeg inntrykk og innspill som hjelper meg med å være mer kreativ.


3. Teste ut ideer, stiler og konsept

Moodboardet gir meg muligheten til å teste ut hvilke stiler som vil passe til prosjektet, og det er lett å bytte ut og gjøre endringer underveis.


4. Visualisere hvordan interiørdesignet

Et moodboard er ikke en fasit og beskrivelse av hvordan designet kommer til å bli når det er ferdig, men er med på å visualisere stilen, konseptet og tanker om farger. Moodboardet bruker jeg også til å kommunisere ut til kunder om hvilke tanker og ideer jeg har, slik at kunden kan se for seg hvilken retning interiørdesignet skal ta.


5. Sortere og systematisere

Moodboardet hjelper til med å sortere og systematisere tanker og ideer slik at det er lettere å jobbe videre med designet.
122 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page