top of page

10 interiørtrender vi vil se i 2023

Oppdatert: 12. mai 2023

Som alle andre trender, er også interiørtrendene stadig i bevegelse. Trodde du at marmor er på vei ut, at rustfritt stål og krom er passé for lengst og at de mørke 70-tallsfargene aldri ville komme tilbake?

Da tar du feil!


1. Mørke tresorter

Lyse tresorter som hvitoljet eik og ask har lenge dominert trendbildet og tilført hjemmene våre en nordisk og organisk stil. Treverk forsetter i trendbildet fremover, men nyansen på treverket har blitt mørkere. I 2023 og i tiden fremover vil vi se mer av mørkbeiset eik, valnøtt og varme tresorter. Treverket finner vi både på gulv, kjøkkeninnredning, møbler og veggpaneler.

Fotokreditering: Drømmekjøkkenet Norge


2. 70-tallets interiør

70-tallets fargekombinasjoner av mørkt tre, jordfarger, organiske fasonger på møbler og blanke, rektangulære fliser satt på høykant er en trend som øker raskt i popularitet. Selv om trenden er basert på 70-tallet, er den på ingen måte en kopi av interiøret fra den gang. I 2023 kommer 70-tallsstilen i en ny og elegant forpakning.

Fotokreditering: Bella Fliser & Design


3. Møbler med organisk form

Møbler i organisk form med avrundede hjørner har vært i trendbildet i 2022, og dette er en trend som vi tar med oss videre inn i 2023.

Fotokreditering: Ygg & Lyng


4. Buer

Vi vil se mer av buer i interiøret og arkitekturen fremover. Buede vinduer og dører skaper et mykt, men likevel sofistikert uttrykk. Buede døråpninger anno 2023 må for all del ikke forveksles med bueåpningene vi hadde på 90-tallet. I tillegg til dører og vinduer, vil buede, innbygde hyllenisjer være en stor trend fremover.


5. Brunfarger

I 2023 vil vi se mer av de mørke, lune rommene. Den store trendfargen i år er brukt i alle mulige nyanser, fra lys valnøtt til mørk kaffefarge. Felles for bruntonene som kommer nå er at de ikke brekker kraftig mot grønt eller gult, men er varme og myke bruntoner. Min go-to brunfarge i år er Shade fra Lady Jotun.

Fotokreditering: LADY/Jotun A/S


6. Rillet glass

Rillet glass er et svært dekorativt element som vi vil se mye av i 2023. Rillet glass har flere egenskaper som jeg setter stor pris på. Glasset gjør at lyset slippes igjennom, men rillene gjør også at man ikke kan se gjennom glasset. Derfor er rillet glass et godt valg til glassdører, dusjdører og skillevegger i glass. Rillet glass er også lekkert på drikkeglass, vaser og andre dekorative elementer.

Fotokreditering: Drømmekjøkkenet Norge


7. Statement marmor

Trodde du marmor bare var en døgnflue? Da tok du feil! Marmor er i vinden som aldri før. Den store endringen er at vi har gått fra dus og svak marmorering til at marmoreringen virkelig skal synes og være et wow-element i interiøret. Kast deg ut i en verden av marmor i farger, mønstre og kontraster!

Fotokreditering: Bella Fliser & Design


8. Rustfritt stål og krom

Lenge har messing, kobber og svartlakkert metall vært i vinden, mens rustfritt stål og krom har holdt seg i bakgrunnen. I år er det ingen grunn til å ikke velge metalldetaljer i rustfritt stål og krom på møbler, knotter og håndtak, blandebatteri, dusjarmatur og andre dekorative elementer.

Fotokreditering: Bella Fliser & Design


9. Bærekraft og gjenbruk

Bruk- og kastmentaliteten er for lengst over, og bærekraftige alternativer i god kvalitet og med lang varighet prioriteres. I 2023 velger vi møbler som holder lenge, både i design, materialer og kvalitet. Møbler i godt håndverk, gjerne one-of-a-kind møbler med personlighet, og designklassikere fra midten av forrige år hundrede, får nytt liv i norske hjem i 2023.

Fotokreditering: Pure & Original Norge


10. Farger

Lenge har nøytrale farger og hvite hjem vært trendy, men nå kommer fargene frem igjen. Blandede fargekombinasjoner og sterke, glade farger på vegger, møbler og dekor inntar hjemmene våre. Selv om man ikke er så glad i sterke farger, kan man tilføre farger i hjemmene sine ved å ha små, fargerike områder og detaljer, eller rett og slett gå for dusere farger på større områder.

Fotokreditering: Pure & Original Norge

1 852 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page